Kineziológia

Magyarországon a kineziológia hivatalos egészségügyi tevékenység, egészségügyi szakképesítés.

Kinek ajánlott
Mindenféle korú, foglalkozású, érdeklődési körű ember számára, akik egészségesebb, sikeresebb, örömtelibb életet szeretnének élni.

Segíthet
  • Ha nincs elég önbizalma
  • Tanulási problémája van
  • Jobb kapcsolatot szeretne szüleivel, gyermekével, társával
  • Félelmek, aggodalmak, szorongások gyötrik
  • Fizikai problémái vannak
  • Céljait nem tudja megvalósítani
  • Feszült, fáradt
  • Fizikai, lelki traumák feldolgozásában stb.
  • Halogatás, döntési nehézségek esetén stb.
  • Kommunikációs problémák

Ha végigtekintünk életünkön, rájövünk, hogy minden életkornak megvannak a tipikus feszültségteremtő helyzetei. Pl. Rideg családi légkör, bölcsődei, óvodai beszoktatás, testvér születése (trónfosztás), nem megfelelően értékelt iskolai teljesítmény, szerelmi csalódás, pályaválasztás, társ hiánya (vagy nem megfelelő társ), munkahelyi gondok, válás, és a többi stresszes helyzet, amit nem tudunk feldolgozni.

A negatív emlékeket, elfojtott érzelmeket legtöbbször száműzzük a tudatalattinkba, mert tévesen azt hisszük: ha nem foglalkozunk vele, nincs ránk hatással. Újabban azonban sokat hallunk arról, hogy lelki problémáink nemcsak szorongásban aggódásban, depresszióban nyilvánulnak meg, hanem különböző fizikai megbetegedésekhez is vezetnek. Ilyenkor tanácsos az orvosi kezelés mellett a kineziológust is felkeresni a lelki háttér feltárása, majd feloldása végett, hogy az ne táplálja tovább a betegséget. A kineziológus megkeresi azt a múltbéli okot, amelyre, mint egy alapra ráépül a negatív események sorozata egész felépítményt hozva létre, ami aztán a jelenben okoz problémát (tünetet).

A kineziológiai kezelés folyamata:
Beszélgetéssel kezdődik. A kezelendő személy elmondja problémáit, elmondja miben szeretne változást elérni. A kineziológus pedig izomteszteléssel megállapítja mi az a gátló tényező, ami miatt ez eddig nem sikerült. Az izomtesztelés lényege, hogy a tesztelt személy tudatalattijából - az izomtónusának értelmezésével- információt kapjunk a jelenlegi probléma okairól, majd meghatározzuk az elvégzendő korrekciókat az energiaáramlás helyreállításához, illetve az agyféltekék integrált működéséhez. Ez azért lehetséges, mert agyuk és izmaink kölcsönhatásuk révén elraktároznak minden minket ért eseményt. (Izmaink elgyengülnek egy rossz hír hallatán) A blokkok felderítésére általában az alkar izmait használom. Ha megtaláltuk a blokkot okozó eseményt, elvégezzük a gyengéd és fájdalommentes korrekciókat. Így az energiaegyensúly helyreáll, a szervezet öngyógyító folyamata beindul.